FAQ

FAQ

De ce să aplic folie auto pe autoturism?
Foliile auto SkyFol oferă soluţii eficiente împotriva radiaţiei termice şi încălzirii interiorului maşinii. Aspectul maşinii devine mai estetic şi suntem protejaţi împotriva radiaţiei dăunătoare UV. Foliile Shark nu permit spargerea sticlei în cioburi şi prelungesc durata de viaţă a tapiţeriei interioare prin reglarea decolorării. Dacă aveţi nevoie de protecţie împotriva indiscreţiei Shark va rezolva şi această problemă.

Care sunt reglementările privind foliile auto?
Folii pentru colorarea genmurilor vehiculelor din categoriile M şî N echipate cu duoă oglinzi retrovizuare exterioare, altele decât: parbrizele, geamurile situate în câmpul de vizibilitate către înainte al conducătorului  ( astfel cum sunt definite la pct. 2.18.1 al Regulamentului 43 CEE-ONU) şi geamurile vehiculelor din categorille M2 şi M3 utilizate ca ieşire în caz de pericol.

Cum se aplică foliile auto?
Folia auto se aplică prin tehnici diverse. Calitatea execuţiei depinde de modul de aplicare şi nu de tehnica utilizată.Cu o tehnică potrivită execuţia este impecabilă chiar şi fără dezmembrarea autovehiculului.Toţi specialiştii care aplică folii SkyFol beneficiază de o instruire industrială de excepţie deoarece aplicarea corespunzătoare are importanţă crucială în ramura foliilor pentru geamuri. 

Ce documente primesc pentru foliile auto?
În fiecare ţară clientul primeşte documente standard, ce conţin toate informaţiile necesare prevăzute de autorităţi. În Romănia emitem un certificat de garanţie securizat protejat cu hologramă. 

Ce trebuie să ştiu despre geamurile recent foliate?
Nu mişcaţi excesiv geamurile în primele zile, aveţi răbdare, aspectul ceţos va dispărea. (În cazul peliculei pulverizate catodic iarna se ajunge la 3-4 săptămăni). În prima lună nu curăţaţi suprafaţa!

Apare ulterior vreun pericol?

Utilizaţi o cârpă moale la curăţare, evitaţi lovirea cu diverse obiecte, zgârierea, stratul anti-zgâriere nu protejează împotriva deteriorării mecanice grave.

Protejează pelicula interiorul autoturismului?
Decolorarea tapiţeriei este în mare măsură atenuată prin filtrarea razelor UV, reglarea transmisiei luminii vizibile şi prin reducerea pătrunderii energiei infraroşii.

Provoacă mişcarea geamurilor deteriorarea foliei?
Stratul dublu, special rezistent la abraziune existent pe toate foliile Shark conferă un plus de rezistenţă la acţiunea diverşilor agenţi abrazivi ce apar în cazul mişcării sticlei.

Cum se poate îndepărta ulterior folia?
Se recomandă apelarea la ateliere speciale de aplicare, unde folia se îndepărtează uşor, fără deterioarea sticlei.

De ce să utilizez folie pentru sticlă SkyFol ThermoProtect pentru birou?
Gama de produse ThermoProtect acţionează ca un adevărat scut termic la lumina zilei. Anulează senzaţia de căldură cauzată de radiaţia directă, bunurile mobile nu se încălzesc, îmbunătăţeşte performanţa aerului condiţionat prin reducerea emisiilor necesare iar seara şi prin reducerea diferenţelor de temperatura internă între punctele calde şi reci.Gradul de confort creşte printr-un consum mai mic de energie. Alte avantaje constau în reducerea strălucirii solare, datorită căreia monitoarele pot fi privite fără forţarea ochilor respectiv protecţia pielii împotriva radiaţiei UV.

De ce să utilizez folie pentru geam SkyFol ThermoProtect la domiciliu?
În seria ThermoProtect există folii care oferă o transmitere superioară a luminii vizibile dar şi protecţie termică deosebită. Aceste folii sunt ideale pentru populaţie. În propria locuinţă protecţia termică şi UV devine eficientă, apare posibilitatea economisirii unei cantităţi mari de energie, dispunând totuşi de toată lumina necesară.

Care este durata timpului de uscare pentru folia ThermoProtect?
Timpul de uscare la foliile clădiri depinde de structura foliei şi de circumstanţe şi durează de la câteva zile la 3-4 săptămâni.

E posibilă spargerea sticlei din cauza foliei ThermoProtect?
După aplicarea foliei ThermoProtect sticla va suporta o sarcină termică mai mare.Un specialist nu va utiliza niciodată o folie care nu se pretează pentru un anumit tip de sticlă.În cele mai multe cazuri spargerea sticlei este cauzată de defectele sale invizibile (de ex. margine crăpată sub rama etc). Sarcina termică a sticlei cu defecte scade considerabil.

Asigură folia SkyFol ThermoProtect protecţia împotriva indiscreţiei?
Unele folii ThermoProtect asigură protecţie împotriva indiscreţiei atât timp cât vă situaţi pe partea mai închisă a sticlei. Dacă afară este întuneric şi Dvs aprindeţi lumina veţi dispune de o protecţie moderată împotriva indiscreţiei. Pentru o protecţie zi - noapte împotriva indiscreţiei trebuie să utilizaţi folie ce reduce vizibilitatea la interior.

De ce să aplic folie SkyFol Security pe sticlă?
Cioburile unei sticle sparte reprezintă pericol.Utilizarea foliei de siguranţă SkyFol Security elimină posibilitatea rănirii prin cioburi.Foliile antiefracţie SkyFol trebuie utilizate atunci când există cioburi extrem de periculoase sau este necesară protecţia împotriva efracţiei.

Care este diferenţa între folia de siguranţă şi folia antiefracţie?
în timp ce foliile de siguranţă au de obicei un singur strat şi grosime  50-175 microni. Foliile de siguranţă protejează împoriva cioburilor, foliile antiefracţie împiedică penetrarea sticlei în caz de lovitura puternică.

Foliile antiefracţie SkyFol au fost omologate de autorităţile europene?
La testarea foliilor de siguranţă şi antiefracţie se utilizează două standarde principale europene (ambele au fost dezvoltate special pentru sticlă): standardele EN12600 şi EN 356.

Ce reprezintă standardul EN12600?
Testul simulează rezistenţa la impact dur - lovitură pe sticlă aplicată de un băiat de 12 ani. Lovitura este măsurată de o greutate de 50 kg atârnată de un fir de oţel. Nivelele de clasificare sunt 1B1, 2B2 şi 3B3, 1B1 reprezintă performanţa cea mai ridicată.

Ce reprezintă EN 356?
Testul măsoară rezistenţa împotriva atacurilor repetate. Lovitura se măsoară cu bila de oţel aruncată de la înălţimi prestabilite.Clasele P1A şi P2A se obţin cu utilizarea foliei antiefracţie.

Există în oferta SkyFol folii de siguranţă cu protecţie termică?
În gama SkyFol Security există folii combinate de siguranţă şi protecţie termică, metalizate argint-aluminiu cu aspect asemănător cu oglinda sau neutre pulverizate catodic NiCr.